Abbahagytam a dohányzást, és viszketni kezdett, Keresés eredménye


Kedves Látogatók! Ezen az oldalon a gasztroenterológia és a hepatológia tárgykörébe tartozó kérdéseket tehetnek fel. A beérkező levelek igen nagy száma miatt sajnos nem tudok minden kérdésre válaszolni. Előnyben részesítem a publikus kérdéseket és azokat, amelyekre válaszolva úgy érzem valóban segíteni tudok.

Kérem vegyék figyelembe, hogy levelezéssel nem lehet az orvosi vizsgálatot kiváltani és távolról nem lehet korrekt módon diagnózist megállapítani, kivizsgálást irányítani, illetve kezelésekről dönteni. Gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikkel kérem forduljanak gyerek gasztroenterológushoz, illetve gyerek hepatológushoz.

szívfájdalom dohányzás közben köhögés, ha dohányzik

Megértésüket köszönöm! Kérdések és válaszok Új kérdés Tisztelt Főorvos Úr! Másfél évvel ezelőtt felismert 2 mm-es és viszketni kezdett polipom most elvégzett kontroll ultrahang vizsgálaton 6 mm-esnek mutatkozott.

Az ultrahang vizsgálatot végző orvos szerint nincs semmi tennivalóm a későbbi újabb kontrollon kívül, engem azonban nyugtalanít a polip gyors? Szeretném tisztelettel kérni főorvos úr véleményét arról, milyen tennivalóim vannak.

Köszönettel, Dr. KI Tisztelt Kérdező! Ha Önnek kizárólag csak epehólyag polypja van és semmi más nem bonyolítja a helyzetet, akkor egyetértek kollégám véleményévvel. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, az elváltozás az elmúlt másfél év során mikor és milyen gyorsan növekedett, azt javasolom 3 hónap múlva történjék meg a következő ultrahangvizsgálat. Ha tovább növekszik a polyp és meghaladja a 10 mm-t, akkor el kell távolítani az epehólyagot.

Vannak ritka betegségek pl. De a döntést befolyásolja az is, hogy van-e epehólyagkövesség a polyp mellett, illetve vannak-e Önnek panaszai. Üdvözlettel dr. Péter Zoltán Jó napot! Ultrahangon ekkor megállapították és viszketni kezdett a bordaivig meg van nagyobbodva a máj illetve a lép is.

Hepatitis A B C teljesen negatív.

leszokni a dohányzást, és egyre jobban kezd

Néha hányingerem van illetve enyhe fájdalmat érzek a lép illetve a lépjen ki az elektronikus használatával környékén főleg étkezések után. Az első vérvétel előtt 9 hónapig szedtem egy új abbahagytam a dohányzást Azalia illetve a második vérvételnél volt egy arcüreg gyulladásom amire antibiotikumot nem szedtem!

Sajnos az orvosom nem tudja mi okozhatja a gondot. Doktor úr Önnek lenne valami elképzelése hogy mi lehet a gond vagy esetleg lehet hogy a gyógyszer illetve a betegség okozta ezt?

Legfrissebb cikkek

Tisztelt Hölgyem! A hepatitis B és hepatitis C kizárása nagyon fontos, de az emelkedett májenzimeknek a hepatitis A, B és C fertőzésen kívül sok más oka lehet, Az biztos, hogy májenzimei nem az arcüreggyulladása miatt emelkedettek.

Ha nem tudnak továbblépni háziorvosával, akkor az a javaslatom, hogy keressen fel egy hepatológust. Péter Zoltán Tisztelt Doktor Úr! Pár éve egy véradás alkalmával vírusos d-ágens nélküli B-tipusú hepatitist diagnosztizáltak nálam. A jelenlegi munkahelyemen A-tipusú hepatitis elleni védőoltást kapnak a dolgozók. Megkaphatom ezt a típusú oltást?

Tisztelt Kérdező!

  • Rendszeresen járok orvoshoz h teherbe essek már 3,5 éve.
  • Az orvos válaszol
  • Segít-e a mágnes a dohányzásról való leszokásban?
  • Orvos válaszol: Allergia, oldal
  • Orvos válaszol: Allergia, oldal

Igen, megkaphatja, sőt javasolt is megkapnia. Kerekesszékes mozgáskorlátozott vagyok. Véres hasmenésem volt, akárcsak mostanság! Mivel a kúpot,amit felírtak nekem nem tudom bent tartani, széklettartási gondjaim miatt, így nem tesznek velem semmit!

Nőgyógyász válaszol

Nem tudom mit lehetne tenni ez ügyben, mert nem tudok kilépni a házból sem, mert folyton hasmenésem van! Megköszönném ha valami alternatívával tudnának nekem szolgálni. Újabban be is lázasodom! Ha nem tudja benntartani a végbélkúpot, akkor a gyógyszerbevitel más formáit pl. Keresse fel gasztroenterológusát és beszéljék meg milyen lehetőségek vannak a betegség kiterjedésének, súlyosságának, panaszainak függvényében.

Édesanyámnak volt már epeköve és gyomorfekélye is. Esetleg lehet ez öröklődő betegség? Mi okozhatja ezt a panaszt?

  • Hogyan lehet leszokni egy tinédzser dohányzásáról
  • Leszokás dohányzásról - Egészség | Femina
  • Százéves korra emelnék a legálisan dohányzók alsó korhatárát Hawaii-n, az elektromos cigaretták használatára, a dohányrágásra

Előre is köszönöm válaszát! Az epekövességre való hajlam örökölhető, gyomorfekély is előfordulhat abbahagytam a dohányzást családon belül.

Ha nem szűnnek panaszai keresse fel háziorvosát vagy egy gasztroenterológust, hogy eldöntsék milyen vizsgálatokra van szüksége.

Egy hasi ultrahangvizsgálat, vérvétel és egy Helicobacter pylori fertőzés keresésére széklet vizsgálat széklet Helicobacter antigén vagy kilégzési teszt urea kilégzési teszt jön szóba. Péter Zoltán Üdvözlöm! Akár ettől is lehetnek.

Miért nem tudjuk abbahagyni a vakarózást? - HáziPatika

De érdemes lenne laktóz intolerancia irányába is vizsgálni, illetve ha nincs eredmény, akkor felkeresni egy gasztroenterológust Üdvözlettel dr. Péter Zoltán. Egy kérdésem lenne hogy kB 2 hete a székletem teljesen folyós vagyis víz majdnem ennek mik lehetnek az okai abbahagytam a dohányzást kihez forduljak. Előre is köszönöm válaszát válaszukat Üdvözlettel: Krisztián Tisztelt Krisztián! Ha két hétnél hosszabb ideig tart egy hasmenés, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ez lehet háziorvos vagy gasztroenterológus.

Az epekőben feltételezett koleszterin kő esetében minden orvos az epehólyag eltávolítását javasolja azt vélelmezik, ez lehetett az oka a hasnyálmirigy-gyulladásomnak egy évvel ezelőtt. Ilyen esetben melyik megoldás irányában érdemes gondolkodni: epehólyag eltávolítása, és viszketni kezdett ERCP? Válaszát megköszönve: Tamás Tisztelt Tamás!

  1. Orvos válaszol - Bio-Kult
  2. Mellkas hát fájdalom
  3. A dohányzásról való leszokás erősebbé vált
  4. A dohányzás után fáj, amikor belélegzik

Az epehólyag eltávolítása az epehólyagkövesség  megoldását, az ERCP az epeúti kövesség megoldását szolgálja. Ha hasnyálmirigy gyulladása volt, akkor epeúti kövesség is lehetett előfordul, hogy ez magától megoldódik.

Orvos válaszol - Protexin

Péter Zoltán Üdvözlöm Doktor úr! Az lenne a kérdésem: nagyon magas a májfunkcióm GGTfáradékony vagyok, nagyon puffadások, emelett allergia orrcsepp komoly emésztési problémám. Évek óta gasztroenterológiára járok, a hasi ultrahangon a hepar, elsősorban a bal lebeny kissé megnagyobbodott.

Ajánlaná a hepatológiai vizsgálatot és a Fibroscan CAP vizsgálatot? Előre is köszönöm válaszát. Ha a gasztroenterológiai konzultációk során tisztázódott a májbetegség oka, az ebből fakadó teendők és a várható lefolyás, akkor nincs szükség külön hepatológiai konzultációra és Fibroscan CAP vizsgálatra.

Ellenkező esetben javasolom a hepatológiai vizsgálatot, melynek során eldől az is, hogy indokolt-e a Fibroscan CAP vizsgálat vagy sem. Két gyermekes édesanya vagyok, aki a és viszketni kezdett gyermeke születèse után egy epeműtéten is átesett! Két éve volt a műtét, azóta napi több alkalommall van székletem! Erős görcsök, haspuffadás, hányinger kiséretében!

Nem fogyok. Van mikor vizes, folyós, legutóbb azt vettem észre mintha "zselés" állagú lenne!

abbahagytam a dohányzást, és viszketni kezdett

Gyanakodtam a tejre! De már ott tartok hogy bármit eszem, pár perc és a mellékhelységben találom magam! Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelt Asszonyom!

hogyan lehet leszokni a dohányzásról napfogyatkozáskor

Ahogy Ön gondolta, lehet akár a tejtermékekben lévő laktóz is az oka, de az epeműtéttel is összefüggésben lehet és más oka is lehet. Vizsgálatokat kellene végezni ahhoz, hogy kiderüljön mi a teendő. Azt javasolom keressen fel egy gasztroenterológust.

Az ön kérdése

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy júniusában hasnyálmirigy gyulladásom volt. Azóta tartom a diétát. Érdeklődni szeretnék hogy akinek volt már ilyen betegsége, ihat-e valaha még alkoholt? Persze nem napi szintre gondolok, csak alkalmankénti koccintásra. Ez attól függ, mi volt a hasnyálmirigy gyulladásának az oka, teljes értékű volt-e a gyógyulás. Elméletileg nem lehetetlen az alkalomszerű, nagyon kis mennyiségű alkohol fogyasztása, de ezt gasztroenterológusával kellene megbeszélnie.

Ha alkohol okozta a korábbi hasnyálmirigy gyulladást, szerkezeti változás vagy hasnyálmirigy elégtelenség maradt vissza, akkor semmiképpen nem kellene kockáztatni.